Wednesday, August 27, 2014

4H suvelaager toimus sel aastal Ida-Virumaal.

Sel suvel toimusid 4H suvepäevad Karjamaal, Peipsi järve ääres, kuhu kogunes kokku üle 200 tegusa noore igast Eesti nurgast, sealhulgas ka 32 Järvamaa noort. Lisaks osalesid laagris ka 4H klubid Soomest ja Lätist ning IFYED Šveitsist, Austriast ja USA-st. Laager toimus augustis, 9.08.-12.08.


Pildil 4H Järva piirkonna laagrilised

Laagrisse saabudes anti kõigile tumerohelised käepaelad ning kaela riputati nimesildid, mille tagapoolel oli päevakava, et kõik ikka õigel ajal õiges kohas oleksid. Esimene päev möödus rahulikult, söödi õhtusööki ning heisati 4H lipp lõbusa laulu saatel. Veidi hiljem oli kogunemine rannas, kus toimus Hawaii õhtuprogramm, mille jooksul jaotati kõik noored kolmeks grupiks ning mängiti põnevaid seltskonnamänge. Kui mängud said ilusti lõpetatud, algas disko, mis kestis südaööni.

Teine päev algas paanikaga - lipp oli kadunud! Pärast paariminutlist otsinugut leiti see siiski staabi tagant üles ning uus päev laagris võis alata. Päeva jooksul toimusid mitmed töötoad ja spordimängud, millest iga 4H-kas pidi valima vähemalt kolm. Oli võimalik valida nii käsitööteemalisi töötubasid, näiteks sõbrapaela punumist ja unenäopüüdja meisterdamist, kui ka minna indiacat harjutama või randa  rahvastepalli mängima. Vahepeal oli ka võimalik vetelpäästjate valvsa pilgu all järvele ujuma minna  ja Peipsi randa nautida. Seda head võimalust ei jätnud vist keegi kasutamata.

Õhtul, enne uneaega toimus lõbus show "Me armastame 4H-d", kus laagrilised said proovile panna oma 4H-alased oskused ja teadmised. Hiljem võisid kõik unetud staabi ees lõbusat animafilmi vaadata.

Kolmandal päeval harjutati rütmikat flash mob-i Jõhvi Noortepäeva jaoks. Taas toimusid erinevad töötoad, kusjuures üks töötubadest oli küpsisetordi valmistamine. Sinna registreerunud  tegid teistele laagrilistele hiiglasliku tordi, mida söödi õhtul peale laagri viimast diskot. Enne magamaminekut võis vaadata staabi ees Romeot ja Juliat, kus peaosas oli kõigi lemmik Leonardo Dicaprio.
Viimasel hommikul oli vaja telklad kokku pakkida ja korda teha, et saaks alustada sõitu Jõhvi  Noortepäevale, kus 4H-kad esinesid rütmika tantsuga, mida enne laagris õpiti. Noortepäeval sai ka igast infotelgist templeid koguda ja loosis osaleda. Päris mitmed õnnelikud Järvamaakad läksid toredate auhindadega koju. Enne äraminekut vaadati ära ka Taukari ja Genka kontserdid ning siis algas pikk sõit koju.

Ingrid Saarepuu
Roosna-Alliku 4H klubi 10 RUBLA
Sekretär

Täiendas: Annika Rohi, piirkonnajuht

No comments:

Post a Comment