Thursday, October 17, 2013

Järvamaa klubid tähistasid 4H 22. sünnipäeva erinevate heategudega kodukohas!

Pühapäeval, 13. oktoobril tähistas noorteorganisatsioon Eesti 4H oma 22. sünnipäeva. Antud päeva raames oli välja kuulutautd üle-eestiline 4H kampaania „Heategu kodukohas“, mille eesmärk oli teha kingitusi ja heategusid oma sõpradele ning kogukonnale. Vahvatest ettevõtmistest saab ülevaate Eesti 4H kodulehel www.eesti4h.ee

Järvamaal tegid erinevaid tegusid ja osalesid 4H sünnipäeva nädalavahetuse heateo kampaanias KUUS KLUBI!


KOERU „Rõõmurullid”


13. oktoobril ehk 4H Eesti sünnipäeval otsustasid "Rõõmurullid" korrastada Koeru jalgpalliväljaku juures olevat karuselli ja selle ümbrust. 


Veetsime toreda ja tegusa pärastlõuna üheskoos ja oleme saavutatud tulemusega väga rahul. Tõestasime veelkord, et 4H noored ei jää hätta millegagi. Karusselli juurde tekkis peale meie koristustööd prügikast, mille tegime ise euroaluse jääkidest. Kui meie korrastustööd hakkasid lõpule jõudma, siis juba tulidki Koeru valla noored elanikud sinna mängima.


Alati rõõmus ja aktiivne Rõõmurullide seltskond

Teate koostas:
Laura Lepik
Rõõmurullide noor juhendaja



ROOSNA-ALLIKU „10 Rubla ja 2 kopikat”

4H klubi ''10 rubla ja 2 kopikat'' klubi liikmed otsustasid 4H sünnipäeva puhul korraldada lastehoiu, mille käigus said lapsed koos mängida ja lõbutseda kahe tunni jooksul. Rahvast oli omajagu ja kõik veetsid mõnusalt aega.

Lastehoiuteenust alustasime väikese selgitusega, et miks me üldse sinna olime kogunenud. Rääkisime sellest, mis on 4H ja et tähistame selle noorteühenduse sünnipäeva. Sünnipäevalaulu asemel tantsisime hoopis "Lapaduud", mis  läks väga hästi peale nii pisikestele kui ka juba suurematele. 

Lastehoid oli üldiselt väga tore, mängisime väikestega erinevaid mänge ja joonistasime. Osad lapsed tegid meie klubile ka vahvaid sünnipäevakaarte, mille kenasti kroonikasse saime lisada. Peeti ka mitmeid võistluseid, mille võitjad said autasustatud liiklusteemaliste värvimisraamatutega. Üheskoos võeti mõõtu näiteks paberlennukite lennutamises, hüpikpallidega hüppamises ning toolimängus. Üllatusena tõime väikelastele kohale ka batuudi, mille peal nad hea meelega hüppasid. Osa lapsi oli kaasa võtnud ka oma lemmikmänguasjad, mida ka teistega lahkelt jagati: pehmeid kaisuloomi, mänguautosid ja frisbitaldrikuid. Eeldasime, et kui panna kokku suurem kogus väikeseid, väsivad nad kahe tunni lõppedes ära, kuid tulemus oli hoopis vastupidine - muidu väsimatud "10 rubla ja 2 kopikat" liikmed olid lastehoiu lõpuks väsinud, kerge koduigatsusega ja mis peamine, näljased. Õppisime väikestega mängima, nende eest vastutama ning lastehoiuteenust korraldama.

Pildil 4H klubi liikmed koos lastehoius olevate pisikeste ja veidi suuremate nunnudega.

''Rõõm ja naer on peamised põhjused, miks olla 4H-kas'' Selline lause on pärit 4H 2013 aasta kalendrist. Miks selline lause? Sellepärast, et eriti palju naeru ja rõõmu oli meil 4H sünnipäeval. See oli tõeliselt tore päev, mis oli täis naeru, laste kilkeid ja rõõmu.

Pilte lastehoiust leiab siit: 


Batuudi eest täname Paide Avatud Noortekeskust. Saali kasutamise eest täname Roosna-Alliku Rahvamaja. Täname oma 4H tublit meeskonda eesotsas aasta parima klubijuhendaja Kätlin Merisaluga. Palju õnne talle meie klubi poolt!

Teate koostasid:
Hanna Melani, Ly-Marleen ja Ingrid
"10 rubla ja 2 kopikat" tegusad noored



ARAVETE "Sigrikesed”

Aravete Sigrikeste klubi vahvad noored koos juhendajaga otsustasid 4H „Heateo kampaania” korraldada oma kodukoha kultuurimajas lastega mängides ja ühingu sünnipäeva tähistades.
Miks just Aravete kultuurimaja – sest siin asub meie oma noortekeskus ja 4H ruum, kus me toimetame.

Meie päev algas õues! Panime selga 4H vestid ja suundusime parki! Kuna 4H põhimõte on „Õpime tegutsedes!” ja maaelu, siis käisime naaberaia kanu vaatlemas ja söötmas. Kuna käimas on ka meie oma maakonna fotokonkurss teemal „4H ja kodukoht!”, siis otsustas meie klubi fotokonkursi jaoks pargis pilte teha. Oli väga tore! Ilus sügisilm pakkus meile palju rõõmu ja mängulusti!

Sünnipäeval süüakse ikka torti – nii otsustasime teha ka meie. Suundusime kõik üheskoos poodi koogi järele! Vahva oli vaadata seda rohevestides 4H hanerida teeääres kõndimas,  4H lipp uhkelt lehvimas! Peale poeskäiku aga katsime kiirelt laua, arutasime läbi kodutööna ja eelnevalt üheskoos välja otsitud mängud ja suundusime suurde saali lastega mängima. 
4H noored olid väga tublid ja asjalikud! Nende juhendamisel mängiti „Pikka-nina”, „Vanaema lõngakera” ja bowlingut. Lastel oli rõõmu palju!

4H sünnipäeva tegemiste ettevalmistuste käigus saime klubile ka uue liikme - Tere tulemast Jane!
4H seltskonnas saab alati nalja!

Teate koostas:
Annika Rohi
Sigrikeste juhendaja



ALBU "CSI"

Heateopäeval kutsusid 4H noored kohalikke üles noortekeskust, selle ümbrust ja Männi jalgpalliväljakut koristama. 
Albu CSI tegi koosoleku, kus joonistati valmis vahvad plakatid, mis kutsusid kohalikke heateopäeval osalema (tekstiga VALI prügi mitte maha viskamine! Kuna sel hetkel olid valimised täies hoos).
Lisaks tehti veel lõbusaid pilte prügi-supermanist, kes korralagedust ei kannata. Pildid prinditi välja ja pandi samuti koos plakatitega välja. Kokku saadi kell 14.00 Albu noortekeskuses. Noortekeskuses pesti ära aknad, põrandad ja seinad ning paigutati toad ümber. Noortekeskuse ümbruses riisuti sügislehti. Männi jalgpalliväljakul käidi prügi ära korjamas, kuna seal käiakse õhtuti kogunemas ja istumas, siis koguneb sinna päris palju prügi. Prügi visatakse lihtsalt maha ja sinna jääb see üsna pikaks ajaks.



Vaata pilte ka MTÜ Albu Noortekeskuse FB lehelt: https://www.facebook.com/mtualbu.noortekeskus/media_set?set=a.476339289146285.1073741827.100003106530979&type=3

Koostas:
Egle Tiitsmaa
Albu CSI juhendaja


Mõni klubi aga veetis 4H sünnipäeva nädala hoopis nii …

KOERU „Noored” ja JÄNEDA „Jah”

Koeru noored otsustasid reedel, 11. oktoobril korraldada väljasõidu Tallinnasse Skyparki ja Kalev Spasse! Aga miks minna üksi, kui saab ka kaksi! Nii kutsuti ka Jäneda noored kampa!

Noorte arvates oli Koeruga Tallinnas käik väga lahe! Neile meeldis Skypargis ringi joosta ja ka Kalev Spas oli tore ja lõbus. Loomulikult ei puudunud ka „kohustuslik” McDonaldsi külastus!

Muljeid jagas Greete Saareoks, Jäneda „JAH”


IMAVERE "I.N.K" korraldas oma heateo 9. detsembril 2013. 
Loe lähemalt SIIT :) 


*   *    *

Kokkuvõttes oli 4H sünnipäev Järvamaa klubide jaoks tegevusterohke ja põnev!

*   *   *

Info kogus kokku
Annika Rohi
Järvamaa 4H piirkonnajuht

No comments:

Post a Comment