Saturday, October 24, 2015

21.-22- oktoobril 2015 toimus Jänedal piirkonna sügislaager





21.-22. oktoobril toimus Jäneda kooli Järvamaa 4H piirkonna sügislaager. Laagri korraldas Jäneda JAH klubi koostöös Aravete Noortekeskuse ja noortekeskuse 4H klubiga Sigrikesed. Kuni 13aasastele noortele toimunud laagris olid tol korral läbivateks teemadeks- maal on vahva, indiaka, sügis ja halloween! Laagri osalesid lisaks 4haakatele ka mitmed mitteliikmed.
Laagri esimene päev algas Tapa vallas. Kuna 4H on maanoorte organisatsioon, siis võtsimegi esimest korda kavva talukülastuse. Aitäh Hoogla talu perenaisele Piret Pihelile, kes noortele oma majapidamist tutvustas. Suur tänu ka väikese mandoliinikontserdi eest!
Jänedale koolimajja jõudes ootas ees registreerimine ja laagri avamine. Seejärel oligi käes aeg õuesõppeks. Soojad riided seljas, helkurid kinnitatud, taskulambid valmis pandud, asuti teele Jäneda Linnamäe poole. Enne kohale jõudmist ootas ees mitu ülesannet ja mängu, mille noored üheskoos läbi tegid. Näiteks vastati Jäneda kohta käivatele küsimustele, mängiti harakapesa, korjati kastanimune, korjati loodusest ära esemed, mis sinna ei sobi, sosistati saladusi saladusepuule, külastati päkapikumaja jne. Küünalde- ja taskulambivalguses Linnamäele kohale jõudes ootasid meid ees erinevad tegelaskujud. Üheskoos tantsiti ümber lõkke, lauldi ja küpsetati ja söödi leiba ja vahukomme. Tagasiteel koolimajja mindi läbi Kalijärve äärest. Nimelt on selle järvega seotud üks legend, mis jutustab sellest, kuidas 200 aastat tagasi kaks noort neidu järvele läksid ja kaduma jäid ning keda nüüd seal aeg-ajalt laulmas kuulda võib. Kuna oli vaikne ja ilus õhtu, siis kuulsimegi kahte neidu järvel kuuvalgel laulmas.
Tagasi koolimajja jõudes ootas ees maitsev õhtusöök. Seejärel aga oli kätte jõudnud aeg õhtuprogrammiks. Peagi olidki saali kogunenud erinevates kostüümides noored laagrilised. Läks lahti tants ja trall! Toimusid erinevad tantsumängud ning anti välja parima kostüümi auhind. Kõige ägedama kostüümiga oli peol 9aastane Adeele, kes oli koolivaheajal toimunud laagriks kohale tulnud lausa Saaremaalt!
Teisel päeval toimusid erinevad töötoad. Käsitöötoas valmistasid noored eelmisel õhtul korjatud kastanimunadest erinevaid loomakesi ja esemeid, töötuba juhendas Aravete Noortekeskuse noortejuhendaja Merle. Jäneda kooli kunstiõpetaja Kaire meisterdas koos lastega sügislehtedest kollaaži. Laagrijuht Margit ja Annika viisid läbi töötubasid teemal "Maal on vahva", Margit tegi noortega maitsevõid ja Annika tegi noortele kompimismängu, kus noored pidid sokkidesse peidetud erinevaid looduslikke esemeid ära tundma. Tublid Jäneda poisid Martin ja Markus õpetasid noortele spordihoones indiakat ning Aravete tüdrukud Kelli ja Gerli tegid koos noortega käepaelu. Külla oli tulnud ka 4H juhendaja Kätlin Järvamaa Rajaleidja keskusest, kes viis läbi karjäärituba. Töötoad olid vahvad ja vägagi 4H teemalised! Maitsvat lõunasööki pakkus sel päeval Jäneda Musta Täku Tall.
Laagri lõpetamisel said kõik laagrilised omale taskusse õnnekastani ja suud magusaks kommidega! Iga laps sai ka kaasa oma meisterdused.
Selline oligi tänavune Järvamaa piirkonna 4H sügislaager!
Suur aitäh kõikidele noortele, kes aitasid laagrit korraldada. Suur tänu Jäneda koolile lahke vastuvõtu eest. Tänusõnad töötubade juhendajatele - Kaire Ries, Merle Samason, Annika Rohi, Margit Vijar, Martin Mõtlik ja Karl-Markus Vijar, Gerli Priilinn ja Kelli Serjogin. Tänusõnad veelkord Hoogla talu perenaisele Piret Pihelile ja bussijuht Enno Roosile!

Annika Rohi, Järvamaa 4H piirkonnajuht


















No comments:

Post a Comment